Kimyasal İlaçla Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Kimyasal İlaçla Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizliği, tasarruf ve tesisat sistemlerinin ömrünün uzaması için yapılması gereken zorunlu bir iş olduğunu çoğumuz bilmekteyiz. 2 yılda bir düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Böylece hem kombimizin ömrü uzar hem de doğalgaz tasarrufu sağlanmış olursunuz.

İlaçlı Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Peteklerin ve yerden ısıtma sisteminin temizlenebilmesi için, petek temizleme makinası olması şarttır. 2 çeşit petek temizleme makinası bulunmaktadır. Bu 2 çeşit petek temizleme makinalarından biri hava ve suyu karıştırarak basınçlı olarak petekleri ve boruları temizler. Diğer petek temizleme makinasının deposu bulunmaktadır. Depo içine su koyulur ve makinanın motorunun uyguladığı basınçla petekler temizlenir. Deposu bulunan petek temizleme makinasına petek temizleme ilacı ilave ederek petekler temizlenir. Hava ve suyu karıştırarak çalışan petek temizleme makinasına petek temizleme ilacı koyulmaz. Tamamen basınçlı su ile doğal yöntemlerle petekler temizlenir.

Deposu bulunan petek temizleme makinalarına petek temizleme ilacının konulmasının sebebi, makinanın motorunun yeterli basıncı uygulamamasından kaynaklanır. Bu nedenle petek temizleme ilacı kullanılması gerekir. Petek temizleme ilacı asit özelliği bulunan bir kimyasaldır. Bu kimyasalın asit özelliği sayesinde, peteklerde bulunan kireç tabakası ve tortular sökülür.

İlaçlı petek temizliği yapıldıktan sonra, petek temizleme ilacının sistemden temizlenmesi gerekir. Aksi durumda sisteme ve kombiye zarar verebilir.

Petek Temizleme İlacı Nasıl Kullanılır?
Gidip çarşıdan petek temizleme ilacı alarak, evde kendi başınıza ilaçlı petek temizliği yapamazsınız. Petek temizliği yapılırken, petek içindeki yabancı cisimler suya göre daha ağırdır ve bu cisimlerin tesisat sisteminden atılabilmesi için petek temizleme makinası kullanılması gerekir.

Petek temizleme ilacı, petek temizleme makinası yardımı ile kullanılır. Petek temizleme ilacı, peteğin iç duvarlarına yapışmış olan kireç ve balçık tabasına nüfuz eder. İlacın asit özelliği sayesinde petek çeperine yapışmış inatçı kireç tabakasının kısa sürede sökülmesini sağlar.

Petek temizliği yapıldığında ortalama bir metre radyatör için 8 litre su kullanılır. Bir dairede 7 radyatör bulunursa, 60-70 litreye yakın su kullanılır. 7 radyatörü olan bir daireye yaklaşık bir litre petek temizleme ilacı kullanılır. Petek temizleme makinesinin deposuna su ile birlikte petek temizleme ilacı ilave edilir. Ayrıca yaklaşık olarak 30 dakika tesisat sisteminde dolaşması sağlanır. Böylece tesisat sistemi içinde bulunan bütün yabancı cisimler ve tıkalı bölgeler kimyasal ilaçla açılmış olur.

Petek temizleme işlemi bittikten sonra, kombi temizleme ilacı tesisat sisteminden tamamen temizlenmesi gerekir. Aksi durumda tesisat sistemine, kombiye ve peteklere zarar verebilir. Petek temizleme ilacının tesisat sisteminden temizlenmesi için temiz su ile durulama yapılır. Durulama işleminden sonra, nötrleştirici kullanılarak durulama işlemi ile tesisat sisteminden atılamayan petek temizleme ilacının kalıntıları temizlenir. Böylece tesisata ve kombiye zarar vermesi engellenmiş olur. Petek temizleme ilacının kullanılması deneyim isteyen bir iştir. Eğer gereğinden fazla kombi temizleme ilacı kullanılırsa tesisat sistemi zarar görür. Az kullanılırsa petek temizliği sağlıklı olmaz.

Petek Koruyucu İlaç
Petek koruyucu kimyasallar, kalorifer tesisatında kireçlenme ve tortu oluşumunu geciktirir. Aynı zamanda tesisat sisteminde meydana gelen çatlak ve deliklerin onarılmasını sağlar. Etkisi 2 yıl sürer. ' yıl geçtikten sonra tekrar petek temizliği yapılması gerekir.

Petek temizleme makinasının 2 çeşidinin olduğu belirtmiştik. Her 2 petek temizleme makinasında da petek temizlik işlemi bittikten sonra petek koruma kimyasalı kullanılır. Bu sayede yapılan iş garanti altına alınır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.