Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır

Tesisat Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Tesisat temizliği denilince akla genelde merkezi sisteme bağlı ya da bağımsız kat kaloriferlerinin olduğu tesisatların temizliği geliyor. Soğuk su tesisatlarının temizliği de tesisat temizliği kapsamında değerlendirilse de, çok sık olarak yapılmıyor.

 

 

 


Tesisat Temizliği Şu Şekilde Yapılıyor!

 

Düzenli olarak yapıldığında uzun yıllar randıman alabileceğiniz kalorifer petekleri, kat kaloriferine bağlı olarak ya da merkezi sisteme bağlı olarak çalışıyor. Günümüzde merkezi sistem pek yaygın olmasa da site tarzı yapılarda sıklıkla kullanılabiliyor.


Kat kalorifer sistemine bağlı olarak çalışan petekler ise özellikle kış aylarında çok çabuk pisleniyor ve bu durumun bir sonucu olarak, temizlenmesi gerekebiliyor. Tesisat içerisinde biriken pas ve bakteri gibi pislikler zamanla tıkanıklığa yol açıyor ve performansı olumsuz olarak etkileyebiliyor.


Tesisat içerisinde ısının eşit bir şekilde dağılabilmesi için öncelikle tesisat temizleme makinesi ile temizlik yapılıyor. Tesisat içerisine uygulanan kimyasallar ile de temizlik yapılabiliyor. Bazı kimyasallar, temizliğin daha uzun ömürlü olabilmesi için tesisat içerisinde kullanılabiliyor.


Petek tesisatında nadir de olsa tıkanma durumları yaşanabiliyor. Bu durumda, tesisat temizleme makineleri yardımı ile tıkanıklık giderilebiliyor.


Düzenli olarak iki senede bir defa yapılan temizlik sonucunda, yüksek oranda yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.


İçme Suyu Tesisatı Temizliği


Temiz su tesisatlarında tıkanıklık durumu nadir olarak görülüyor. Ancak şehir şebekesinden gelen suda bir miktar kireç bulunuyor ve kireç tabakalar halinde tesisat çeperlerine yapışıyor. Düzenli olarak temizlik yapıldığında suyun debi miktarı artıyor.


Su saatinden başlayarak temizlik işlemi borular içerisinde kısa bir sürede tamamlanabiliyor. Tesisat temizliği, soğuk su tesisatlarında petek tesisatına oranla çok fazla uygulanmasa da en azından yılda bir sefer yapılması gerekebiliyor.


 petek temizliği nasıl yapılır
 
 

Tesisat Temizleme Makineleri ile Tesisat Temizliği


Aslında bu konu oldukça önemli… Nedeni ise günümüzde birçok tesisatçının, petek temizleme makinesi yardımı ile temizlik işlemini yerine getirmeleri. Makineler ile yapılan temizlik daha kısa sürüyor ve etrafa zarar verme olasılığı ise neredeyse yok denecek kadar.

Her ne kadar makineler insanların işlerini kolaylaştırsa da, bu makineleri kullanmasını bilen ve tecrübe sahibi kişilerin iş yapması daha iyi oluyor diyebiliriz.


Yukarıda verdiğimiz bilgiler ışığında düzenli olarak tesisat temizliği yaptırmanız oldukça önemlidir. Zamanla kirlenen kalorifer tesisatları, yakıt faturalarınızın da çok gelmesine neden olabilir. 


Günümüzde piyasada tesisat temizliği makinesi üreten birçok firma var. Ancak KAMMAK Makina gibi işini iyi bilen, tecrübe sahibi ve işinde başarılı firmaları bulmak ise tam tersine oldukça zor. Bu durumu göz önünde bulundurarak, makine alım tercihinde en iyi firmayı tercih etmeniz, ikinci bir defa makine almamanız için önemlidir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.