Kombi Petek Koruma Kimyasalı Kullanmanın Önemi

 

Kombi Petek Koruma Kimyasalı Kullanmanın Önemi


Kirli tesisatlar temizlendiğinde genellikle bazı noktalarda kireç tamamen yok olmaz. Petek temizleme işlemi yapıldıktan sonra, tesisatın içine mutlaka kombi petek koruyucu kimyasalı  kullanılması gerekir.

 

Peki koruma kimyasalı neden kombi petek tesisatı için önemlidir? Evinize petek bakımı için gelen firma hangisi olursa olsun 1 saat içerisinde sadece tesisatınızdaki kaba pislikleri temizleyebilir. Koruyucu kimyasal sıvının temizleme kimyasalından farkı, tesisatın içerisinde kalmasıdır.

 

Isıya en çok maruz kalan bölge olan kombi eşanjörleri en çok kireç bağlayan yerdir. Ancak temizleme sıvısı asidik özellikte bir sıvı olduğundan,petek temizliği esnasında kimyasalın asit içeriği kombinin contalarına ve alüminyum parçalara zarar vereceğinden kombinin içerisine göndermek biraz tehlikelidir. Bahsedilen bu zarar temizlik yapıldıktan 10 ile 30 gün sonrasında, yani zamanla ortaya çıkar. Kombi eşanjör delikleri kirece maruz kaldığında tıkanır ve sıcak su çıkışı zayıflamaya başlar. Ama petek temizliği bittikten sonra tesisata 1 litre koruma kimyasalı ilave edildiğinde, kombi çalıştırılmaya başladığı andan itibaren suya karışarak peteklerin ve kombinin bütün noktalarını dolaşır.

 

Koruma kimyasalı, radyatör musluk aralarını, kolektör vanalarını metalik renge çevirir. Bu koruyucu malzeme sayesinde tesisat sistemi neredeyse ilk kurulduğu günkü haline dönmektedir. Koruyucu petek sıvısı bazik özellikte bir kimyasal olduğu için, ısıtma sisteminin içinde 10 yıl kalsa bile zarar vermez. Metal malzemelerin içinden geçtiği süre boyunca her tarafı ayna gibi yapar.


Koruma kimyasalının etkisini kireç tutmuş çaydanlığınızda deneyerek etkilerini görmeniz mümkün. Çaydanlıktaki kireçleri hiçbir kazıma yapmadan 1 saat gibi kısa sürede tertemiz yapacaktır. Kombiniz çalıştığı sürece hareket halinde olan koruyucu sıvı su sirkülasyon yaptıkça sürtünme yoluyla değdiği her metal parçayı ilk günkü haline çevirecektir.

 

Mükemmel bir tesisat temizliği yaptırmak istiyorsanız sistemin içerisine mutlaka kombi petek koruma kimyasalı ekleyin. Koruyucu sıvı kullanılan tesisatlarda ısı farkı açıkça görülmektedir. Hem temizlik hem de mükemmel bir koruma sağlayan Kombi Petek Koruma Kimyasalı ve kombi temizleme makinası hakkında ya da aklınıza takılan herhangi bir soruda Kammak Müşteri Hizmetleri telefonla arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.