Kombi Neden Su Akıtır?

01-09-2021 15:35
Kombi Neden Su Akıtır?

Kombinin su akıtması birçok sebebe bağlı bir durumdur. Kombide karşılaşılan su akıtma problemlerinin %80’i emniyet ventilinden tahliye olmasıdır. Ancak farklı sorunların da göz konusu olabileceği aşikardır. Emniyet ventilinden su geliyor olması emniyet ventilinde sorun olduğu anlamına da gelmemektedir. Bu yüzden her arızada olduğu gibi bu arıza durumunda da uzman yardımı almak gerekir.

Kombinin Su Akıtması Neye Bağlıdır? Kombi Neden Su Akıtır? İşte Sırası ile Sebepleri:

1. Parçalarda kırılma, delinme ya da çatlama olduğunda,
2. Yüksek basınç arızası olduğunda,
3. Uzun süre bakım yapılmadığında,
4. Kombiye fazla su basıldığında su akıtabilmektedir.

Su akıntısına sebep olan birçok parça vardır. Bu parçaların tespiti de ancak yerinde uzmanı tarafından görülerek yapılabilir.

Kombilerdeki arıza şekilleri de farklıdır. Kombi arızaya geçiyor problemleri yaşayabileceği gibi, sıcak suyun çalışıp kaloriferin çalışmadığı durumlarda yaşanabiliyor. Kombinin hiç ateşleme yapmadığı şekilde sorunların olduğu da biliniyor. Ancak, kombilerde en sık karşılaşılan problemlerden bir tanesi kombinin su akıtması olayıdır. Bu sorun genel olarak periyodik bakımların düzenli yapılmamasından kaynaklanır. Periyodik bakımlar sorunların önceden çözülerek daha büyük arızaların giderilmesi ve güvenliğin sağlaması amacıyla yapılır. Isınma konforunu ve tasarrufu sağlar. Kombilerin su akıtması probleminin kaynağı çok basit de olabilir, karmaşık ve birden çok bir sorundan da kaynaklanıyor olabilir.

Kombi Su Akıtırsa Ne Yapılmalı?

Basınç Problemi: Basınç problemiyle sıklıkla karşılaşılır. Kombi su basıncının 1,5 bar civarında olması amaçlanır. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse peteklere yeteri kadar su gitmez ve ısı düşer. Basınç 1,5 barın çok üstünde olursa, kombi bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve su akıtacaktır. Aslında kombinin bunu yapmasının amacı güvenliğin sağlanmasıdır. Yani basınç azaltılarak bir nevi güvenlik kontrolü yapılır. Sorun bağlantı noktalarının zamanla yıpranmasından ya da doldurma vanasında ki bir arızadan dolayı değilse, şu işlemler yapılabilir;

Kombi Su Akıtıyor Ne Yapmalıyım?

Su basıncını arttıran vananın sıkıca kapatıldığından emin olunmalı.
3 bar seviyesine yaklaşan su seviyesi sonucu fazla su akar, kombi emniyeti sağlanmıştır. Sebebi kombi servisleri tarafından araştırılmalıdır.
Kombi su basıncını 1,5 bar civarında tutmak için tesisat tahliye vanasından su akışı sağlanabilir
Herhangi bir kalorifer peteğinden fazla su akıtılır.

Bu işlemler sistemde fazla basınca yol açan suyu azaltarak kombiyi güvenli çalışacağı basınç değerlerine düşürür. Ancak, dediğimiz gibi hala problem devam ediyorsa, sistem kaynaklı bir arıza olması muhtemeldir. Parça değişimi gerektirecek bu sorunlara kullanıcının müdahale etmemesi gerekir. En uygun çözüm işinde uzman ve profesyonel bir ekibinin kombi arızası için çağrılmasıdır.

Sorun Nasıl Çözümlenir?
Su akıntısı sorunlarında uzman yardımı almanız gerekir. Uzman teknik servis ekibi sorunu yerinde görüp sizi konu hakkında bilgilendirecektir. Sorunun çözümlenmesi adına gereken tespit yapılır ve arızalı parçalar çıkarılarak kullanıcı talebine bağlı uygulama ya da işlemler yapılır.

Kombide su akıntısı sorunu kapsamlı bir sorundur. Bu nedenle de görülmeden direk olarak arıza durumu hakkında net bilgiler vermek doğru olmaz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.